Vem är jag egentligen

Jag är en vanlig kvinna som går i vanliga skor. Jag har lite olika intressen men som jag ännu inte behärskar till fullo. Men hur kul vore det om så var fallet. Går och påtar i min trädgård och försöker få det hemtrevligt i huset. Bor tillsammans med Thomas som varit min "gubbe" i 24år. Vi har varsin son, men de är vuxna och har egna hem nu.

måndag 1 juni 2020

Tomaterna är ute ur huset, Nu är det resten kvar.

Det är nästan som om lördagar är en språngbräda för söndagar. Det blir mer gjort på söndan än lördan. Man kanske måste träna upp sitt jobbarpsyke en tag innan det verkligen händer nåt.
Nu var lördan inte helt bortkastad. Jag fick en del gjort.

I fredags fyllde Micke "grannen" år. Vi blev bjudna på tacos och tårta i utbyte mot en flaska Herno gin, tonic och ett par pianogångjärn.

För ett par dagar sen, satte jag ut några tomater i växthusen för att se om de gillade läget. Det har gått bra, så nu sattes alla ut.
Några planterades och några står och väntar på att jag ska få tid över.

I söndags höll jag på från kl 9 på morgonen till 7 på kvällen. 
Så i helgen har jag planterat tomater, squash och gurka i tunneln. Jag fick skörda spenaten först, så att gurkan fick plats.


Jag höll på att bli tokig på squashen. Jag har skadat 3st. En har gått av helt, en har nästan gått av och en fick en spricka längs stammen.
De var för långa och rangliga för att bära ner flera i taget och det blåste en del.
De åkte ner jorden ändå. Den som nästan gick av, lever än så länge. Får hoppas att den växer ihop sig för den är den enda som blommar nu.
Det ser rätt eländigt ut, men vänta bara nån vecka så piggnar allt på sig.

Dessa bilder tog jag nu på morgonen och den avbrutna squashen lever fortfarande och blomman har slagit ut.


Thomas hjälpte till och bygga en träställning till min grönkål, kålrabbi och rödkål. Det blev superbra.

Så här fint blev det. Kålfjärilarna är redan på gång, så det var i sista minuten.

De andra kålplantorna har jag täckt med kålnät, så att de inte ska bli drabbade. Dessa skall också planteras ut, men jag får vänta lite. En del skall planteras om i större krukor.
Sniglarna har fest bland mina utplanterade broccolisar. De större plantorna verkar klara sig bättre än de små, så jag får komplettera med nya när de har växt till sig lite. Jävla djur!!!!!

Jag har sått lite majs till Thomas "Tre systrar". Ska så lite squash också. Ärtorna sår jag nog när majsen blivit utplanterad, så att de kan börja klättra direkt.

Det stora spöket är fiberduk som jag satte upp för att skydda squash och gurka mot den starka solen nu i början. Den var inte helt enkelt att få upp. Den är väl 10 meter lång och typ 3m bred, så jag fick vika den på nåt konstigt sätt.

Det blåste en del, så jag fick nypa ihop gliporna med klädnypor. Här är baksidan av den. Solen som skiner på gurkorna är kvällssolen och den är inte lika stark, så denna glipa gör inget.

Sötpotatisen planerades också ut. Framför dem satte jag några auberginer. Hoppas att det funkar. Sötpotatisen kommer ju att bli lång och ranglig, så de måste sen bindas upp.


Några tomatplantor sattes ut i krukor utanför. En kruka med sorten Sun Gold och en med pärltomater (sort vet jag inte).
På pallen står en kruka med luktärt som jag förodlat inomhus.


Jordgubbarna fick sig lite gräsklipp.


Potatisen börjar visa sig också.

Vitlöken fick vedaska, ko- och hönsgödsel. Får jag inte större lökar i år, så vet jag inte vad jag för för fel.

Ärtorna börjar växa. Får hoppas att sniglarna låter de vara ifred. De står bredvid broccolin där det är snigelfest just nu.

Tre nyinköpta perenner sattes också ner i rabatten. Igår kväll petade jag ner 3st solrosor framför. Det är frön som jag plockat tidigare år från en lågväxande sort.

Den svarta stockrosen har fått "rost", så jag fick klippa bort alla blad som blivit drabbade. Den som var så stor och fin. Nu är det bara halva kvar. 

I hallfönstret är det tomt nu, förutom 4st minitomater "Tiny Tim" som jag också hann plantera om.
Prydnadssakerna står fortfarande på golvet. Jag ska putsa fönstren innan jag ställer upp dem på byrån. Det får bli en annan gång.

Nu står alla tomma krukor på bordet utanför lilla växthuset och väntar på att bäras ner till "krukförrådet". När jag ser på bilden så ger jag mig en klapp på axeln. Jag har varit rätt duktig i helgen

Vi hörs sen.
Sussi

Inga kommentarer: