Jag har gjort Rabarberchutney idag. Hittade detta recept på Kokaihop.se. Den blev verkligen lyckad.
ca 1 burk
350 gram Rabarber
1st medelstor Gul lök
3dl Strösocker
1msk Ättikssprit 12%
0,5 dl Vatten
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk gula senapskorn
1krm malen vitpeppar
0,5 tsk koriander
0,5 tsk chilipulver.
GÖR SÅ HÄR
- 1. Rengör och värm glasburkar och håll dem varma tills det är dags att fylla dem. Skölj och ansa rabarbern. Skär den i 1-2 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt koka utan lock ca 45 minuter eller tills det har tjocknat.
- 2. Häll upp chutneyn i de varma glasburkarna och sätt genast på locket. När de kallnat förvaras de svalt. Hållbart i minst tre månader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar